BLOG

Intim tölcsér, menstruációs kehely, ladycup, sok néven találkozhatunk ezzel a menstruációs eszközzel. Egyre nagyobb teret hódit, sokan számolnak be arról, hogy megszűntek kellemetlen menstruációs tüneteik a kehely használatával. Összeszedtünk minden alapvető információt az intimtölcsérek alkalmazásával kapcsolatosan. Minden hasznos tudnivaló az intimkehelyről.

A mosható betétek gyengéd és természetes védelmet biztosítanak a menstruációd idején, és tökéletes alternatívái az eldobható betéteknek és tamponoknak. Anyaguk garantáltan mentes a szervezetre káros kemikáliáktól és védik bőrödet. Számtalan nő tudott általuk megszabadulni a visszatérő fertőzésektől és viszketéstől is. Nagyon nagy előnyük továbbá, hogy nem fogynak el, hiszen elegendő egyszer feltölteni velük a készleted.

Gyakori tévhit, hogy a hulladékmentes háztartás megterheli pénztárcánkat. Nyilvánvalóan, ha túl sok időt töltünk az Instagram nézegetésével, hajlamosak leszünk azt gondolni, hogy fel kell szerelkeznünk egymáshoz illő, különleges üvegekkel, vászon táskákkal, fa fogkefékkel, tengeri szivaccsal és rozsdamentes acél tárolókkal annak érdekében, hogy megfelelően  vezessük háztartásunkat.

A Mamami közösségben szeretjük a zöld megoldásokat. Számos topik szól a különböző lehetőségekről, legyen az babázás, háztartás, kert, bevásárlás, vagy éppen testápolás… A sok tapasztalat alapján hamar látható, hogy szinte minden ártalmas, nehezen lebomló, egyszer használatos termének megvan a környezetbarát alternatívája.

A test normális működése a stigmák árnyékában - A menstruációm volt az első dolog, amit eltitkoltam az anyukám elől. 10 éves voltam, és fogalmam sem volt, hogy mi történik a testemmel. Amit tudtam, hogy véreztem, féltem, és szégyelltem magam.

Évek óta kb. 90-100 menstruációs ciklus óta használok textilből készült betéteket, és meg kell, mondjam, imádom őket. Saját varrott darabokkal kezdtem, de áttértem profibb verzióra elsősorban az anyagok miatt és mert jómagam tépőzárral készítettem, ami nem bizonyult túl jó választásnak, bár így is évekig használtam.