Lali Cup - Intimkehely
Lali Cup - Intimkehely
9 790 Ft

Lali Cup - Intimkehely

Puha, orvosi tisztaságú szilikonból készült intimkehely.

Raktáron
9 790 Ft
Részletek
Puha, orvosi tisztaságú szilikonból készült intimkehely.

Egyszerűen használható, környezetbarát, hosszú élettartamú termék.

Menstruációs tölcsér használatával kiválthatóak az eldobható intim betétek és tamponok. Nagyon jól kombinálható a mosható női betétekkel. A tölcsér mellé ajánljuk a mini betéteket!

Menstruációs kehely minden nő számára jó választás lehet, aki kényelmesebb életet akar s mindemellett figyel a környezetére, arra, hogy mennyi szemetet termelünk az eldobható női betétekkel, tamponokkal.

A lalicup nagyon magas minőségű, kizárólagosan a gyógyászat és az élelmiszeripar területén használt orvosi szilikonból gyártották amely lehetővé teszi, hogy 12 órán keresztül is a testben maradhasson. A Lalicup alakja és felülete az egyszerű használathoz és tisztításhoz van kialakítva.

Maximálisan rugalmas, optimális méretű (3 méretből választhatsz), teljesen sima felületű. Ideális bármilyen sporthoz (úszás, jóga, lovaglás, torna), utazáshoz is valamint az általános napi aktivítás közben. Éjszaka is nyugodtan alhatsz vele.

Előnyök:

allergiamentes
akár 12 órán át használható ürítés nélkül
nem okoz gombásodást és húgyvezeték gyulladást
nem ismertek a toxikus sokk tüneteinek esetei
nem irritálja, szárítja, befolyásolja negatívan az egészséges hüvelyflórát
felhasználható sportnál, úszáshoz, utazásnál, alvás közben
felhasználható az általános fogamzásgátló szerekkel is
Behelyezés:

Akár felhelyezésről, akár kivételről van szó, mindig alaposan megmosott, tiszta kezekkel nyúlj az intimtölcsérhez.

Az első felhelyezés előtt mosd el a kelyhet enyhe szappannal és 10 percig főzd ki forró vízben.

A felhelyezéshez először is össze kell hajtani a tölcsért kisebbre, amire többféle módszer ismert. Az egyik legegyszerűbb a C alakú hajtás. Ehhez nyomd össze laposra a tölcsér száját, és keresztben hajtsd félbe. Ha felülről ránézel, egy C betűt formáz. Tartsd szorosan, és helyezd fel, majd hagyd, hogy a hüvelyben magától szétnyíljon. Ez a hajtási mód nyílik ki a legkönnyebben.

A kagyló alakú hajtást főleg fiatal lányoknak ajánljuk, mivel ezzel a hajtással a legkisebb a kehely átmérője. Mivel minden nő anatómiája különböző, elképzelhető, hogy ezzel a hajtási móddal a kehely nem nyílik ki elsőre. Ebben az esetben érdemes megismételni a felhelyezést.Ha a kehely felhelyezése nem sikerül az első két módon, érdemes megpróbálni a háromszög alakú hajtást. Ebben az esetben elképzelhető, hogy többször kell felhelyezni a kelyhet, hogy kinyíljon.

A folyamatot jól szemlélteti ez a videó (mindhárom kehely esetében C alakú, kagyló alakú, majd háromszög alakú hajtást láthatunk):

Eltávolítás:

Első pár alkalommal érdemes a zuhanyozóba beállnod amíg eltávolítod, így aztán ha nem menne simán valami, akkor is könnyen eltakaríthatod a nyomokat. Sokan egyébként is az esti zuhanyozáshoz időzítik a napi két ürítés egyikét.

Tapasztald ki, hogy milyen testhelyzetben éred el legkönnyebben az intimtölcsér szárát. Van aki állva, ülve, egyik lábát a kád szélére feltéve tudja legjobban elérni, sokan a guggolást preferálják, mivel ilyenkor természetesen lejjebb kerül a tölcsér.

Ha megtaláltad a kényelmes testhelyzetet, szüntesd meg a vákumot a kehely összecsippentésével (hasonlóan a felhelyezéshez). A fogantyúval is segíthetsz kihúzni, de a vákum megszüntetése nélkül, a fogantyú meghúzása fájdalmat okozhat.

Hogyan tisztítsd menstruáció közben, ürítés után?

A cserét érdemes az otthon töltött órákra időzíteni, hiszen ilyenkor azt saját fürdőszobádban, tiszta környezetben tudod elvégezni. De ha ez nem sikerülne, arra is vannak tippjeink!

Lehetőleg meleg vízben, természetes összetevőkkel készült, illatmentes szappannal mosd el. Persze olyan is előfordul, hogy erre nincs lehetőség, ha például munkahelyen, vagy utazás közben kell ürítened. Ezesetben tiszta víz, vagy tiszta papírtörlő segítségével tisztítsd meg. Ha nincs a wc-vel egy helyiségben mosdókagyló, akkor vihetsz magaddal egy kis palack vizet, amivel elöblíted. Mivel azonban átlagos mennyiségű vérzés során általában elég naponta kétszer ürítened, ezért valószínűleg ritkán lesz erre szükség.

Hogyan tisztítsd két menstruáció között, és az első használat előtt?

A menstruáció végeztével mosd el szappanos vízzel a tölcsért, ellenőrizd, hogy a kis nyílások a falán tiszták-e, majd főzd ki. Forralj fel vizet, és tedd bele az intimtölcsért 2-5 percre. Ez pont elég arra, hogy fertőtlenítse a tölcsért, azonban az is fontos, hogy ne hagyd benne tovább, mert akkor az anyaga károsodhat.

Tárolás:

Legjobb, ha a csomaghoz járó kis tasakban tartod a tölcsért. Mindig légáteresztő csomagolásban tárold!

Kellemetlen érzést okoz a fogantyú felhelyezés után?

Amennyiben felhelyezés után érzed a fogantyút, lehetőség van annak megrövidítésére. Ollóval levághatod a kényelmes méretre, azonban mindig csak nagyon kicsit vágj le belőle egyszerre, hiszen visszatenni már nem tudod. Fontos, hogy akkora fogantyú maradjon, amivel el tudod távolítani a tölcsért! Ha sokat biciklizel, próbáld ki a bicajon ülve is!

Segítség a méretválasztáshoz:

S méret:
Elsősorban közepesen erős és gyengébb vérzés esetén ajánlott, érzékeny húgyhólyag mellett is észrevétlen. Közepesen kemény, rugalmas orvosi szilikonból készült.
Ez a termék megfelelően használható alacsony, közepes és magas méhszájhoz is.
Ezt a méretet szűz lányok is használhatják.

M méret:
Elsősorban közepesen erős és erős vérzés esetén ajánlott, érzékeny húgyhólyag mellett is észrevétlen.
Közepesen kemény, rugalmas orvosi szilikonból készült.
Ez a termék megfelelően használható alacsony, közepes és magas méhszájhoz is.

L méret:
Elsősorban erős vérzés esetén ajánlott. Rugalmas orvosi szilikonból készült.
Ez a méret közepesen magas és magas méhszájhoz ajánlott.

A termékhez egy cipzáras táska és magyar nyelvű leírás is tartozik.
Adatok
Cikkszám
320905
Hasonló termékek