Sonett Mosópor (2,4kg)
Sonett Mosópor (2,4kg)
6 390 Ft

Sonett Mosópor (2,4kg)

Minden színes és fehér pamut, len, kender és kevert anyaghoz.

Gyártó
Sonett
Várható szállítás
2022.05.23
Raktáron
6 390 Ft
Részletek

Ajánlott alkalmazási hőmérséklet: 40°C – 95 °C

Megfelelő minden színes és fehér pamut, len, kender és kevert anyaghoz. Fő hatóanyaga a tiszta szappan. Az emberhez és természethez legközelebb álló mosóanyag a szappan. A többi felületaktív anyagokkal szemben azzal a készséggel bír, hogy közvetlenül a használatot követően kapcsolatba lép a mosóvízben eleve előforduló vízkővel, én ennek következtében önmagát ártalmatlanítja, majd könnyedén és teljesen lebomlik. Nem alkalmas selyemhez, gyapjúhoz és mikroszálas anyagokhoz.

 Alkalmazás

 

Az összetevők eredete és tulajdonságai:

A legfőbb aktív összetevő a Sonett mosóporban a szappan, amelyet többféle növényi olaj - pálmaolaj, repceolaj, napraforgóolaj és kókuszolaj - lúggal történő elszappanosítása során nyernek.

Az olajok 100% biodinamikus vagy minősített ökológiai gazdálkodásból származnak. A szappan egyedien ötvözi a mosási folyamathoz szükséges tulajdonságokat, úgymint a szennyeződések nedvesítése, feloldása és távol tartása.

A nátrium karbonát a kalcium és a só kémiai reakciójának az eredménye.

A metaszilikátok az olvasztott kvarchomok és nátrium karbonát vegyületekből keletkezett.

Mindkettő növeli a mosási lúg intenzitását és elősegíti a zsíros anyagok eltávolítását.

A zeolitok és szilikátok természetes kőzet alapúak. Mindamellett, hogy megkötik a kemény vizet okozó sók egy részét, egyidejűleg kapcsolódnak a szappanhabban oldott szerves vegyületetekhez és szín pigmentekhez is, mindezzel megelőzik, hogy a szennyeződések újra lerakódjanak a kimosott ruhán.  A kókuszolajból származó kókuszzsíralkohol-szulfát a zsíroldó hatást fokozza.

 Mosás a Sonett három komponensű mosási rendszerével:

A mosás hatékonyságát befolyásoló 3 alkotórész, az aktív mosóhatású szubsztancia (mosópor vagy folyékony mosószer), a vízlágyító valamint a Fehérítő és folteltávolító.

A hagyományos nagy teljesítményű mosószerekben a mosószert, a vízlágyítót és fehérítő anyagokat előre egybekeverik, így azok mennyisége egyenként nem szabályozható.

Amennyiben az alkotó részek külön-külön állnak rendelkezésre, ahogy a Sonett komplex mosási koncepciójában, akkor minden komponensből a megfelelő mennyiséget tudjuk adagolni, attól függően, milyen a helyi vízkeménység (vízlágyító mennyiségét befolyásolja), milyen mértékben szennyezett a ruha (folttisztító mennyiségét befolyásolja) illetve milyen fehérséget szeretne elérni (fehérítő mennyiségét befolyásolja).

A szappan alapú mosószerek használatánál abszolút meghatározó az, hogy milyen keménységű a víz. Ellenőrizze lakóhelyén használható víz keménységét a vízművek honlapján http://www.vgfszaklap.hu/plus/vizkemenyseg-terkep/index.php

A megfelelő mennyiségű vízlágyító alkalmazása a leggazdaságosabb mosóanyag felhasználást biztosítja és a természetet leginkább kímélő módja a ruhamosásnak!

A Fehérítő, folttisztító az élénk színű ruhák színét fakíthatja- érdemes külön kezelni a foltot az erősen színes ruháknál az eredeti szín megtartása végett és utána kimosni.

 

Biológiai lebonthatóság:

A szappan növényi olajokból készül, így azzal a különleges tulajdonsággal bír, hogy a használatakor a vízben mindig jelen lévő vízkővel só képző folyamatba lép és kalcium szappan keletkezik.  Ez az elsődleges lebomlás melynek során a felületaktív hatás semlegesítődik, a folyamat pár óra alatt lezajlik. A másodlagos 100 %-os biológiai lebomlás ezután mikroorganizmusok által történik, amikor a kalcium szappant vízzé és széndioxiddá alakítják.

A kókuszzsíralkohol-szulfát természetes, megújuló nyersanyagokból származik, a gyártás során teljes mértékben megmarad a természetes molekulaszerkezete, így a mikroorganizmusok könnyen és gyorsan le tudják bontani. A szappant és a kókuszzsíralkohol-szulfátot OECD előírások alapján biológiailag könnyen lebomló anyagként osztályozzák.

A mosószer nátrium-karbonát, agyagásvány és szilikát tartalma ásványi összetevőkből áll, így nincs szüksége további bontásra.

A termékek alkalmazása megfelelő (otthoni szürke víz tisztítására alkalmazott) szeptikus tartályok és szűrők használata esetén is.

 

 

Összetevők:

List of ingredients as per EC 648/2004

Product declaration

%

Sodium soap*, sodium carbonate, bentonite, zeolite, sodium C12-14 fatty alcohol sulphate, sodium silicate, sodium metasilicate, sodium disilicate *certified organically grown

soap derived from vegetable oils, certified organically grown

Növényi olajokból készült szappan, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

>30

 

clay minerals and silicates

Agyagásványok és Szilikátok

15-30

 

Sodium carbonate

Nátrium-karbonát

5-15

 

zeolite

Zeolit

5-15

 

coconut  oil alcohol sulphate

Kókuszzsír-alkoholszulfát

1-5

 

balsamic additives, certified organically grown, collection from wildgrowing plants

Balzsamos adalékok, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból és/vagy vadon termett

<1

 

powder humidity

Granulátum nedvességtartalom

10-15

 

Minősítések:

  • Vegan
  • Stop climate change
  • CSE label
  • Eco Garantie
Adatok
Cikkszám
SO1009
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek